Rally's van Corsica, Australië en Spanje verdwijnen van de WK-kalender

  Eerder dit jaar won landgenoot Thierry Neuville nog in Corsica.

  De rally's van Corsica, Australië en Spanje verdwijnen in 2020 van de WK-kalender. Dat maakte de FIA vandaag bekend. Nieuw-Zeeland, Japan en Kenia worden vanaf volgend seizoen de vervangers.

  Met Corsica en Spanje verdwijnen er twee rally's met een lange geschiedenis van de kalender. Vooral de Rally van  Corsica zal de Belgische rallyfans een belletje doen rinkelen, want Thierry Neuville won er al driemaal (2011, 2017, 2019). Ook in Australië, de derde die verdwijnt van de kalender, mocht Neuville in 2017 al eens zegevieren.

   

  Met vervangers Kenia, Japan en Nieuw-Zeeland zoekt de FIA nog meer de verschillende continenten op. Door ook naar Afrika en Oceanië te trekken doet het rallycircus vanaf volgend jaar alle grote contintenten aan.

  Rally-directeur Yves Matton: "Dit was nodig in de globalisering van het WK"

  "Om het WK verder te globaliseren hadden we meer WK-manches nodig buiten Europa", zegt rally-directeur van de FIA en landgenoot Yves Matton op de website van de FIA. "Met Kenia en Japan krijgen komen er twee iconische rally's terug op de kalender."

   

  "Met de grote interesse van vele landen om een WK-manche te organiseren, hadden we meer kwalitatieve kandidaten dan dat er plaatsen zijn op onze kalender, wat aantoont dat het WK erg gezond is en erg populair."