Evenepoel: "Mooi dat ik dit nu al op mijn palmares kan zetten"

  Remco Evenepoel keek even beteuterd toen Dennis hem onttroonde, maar uiteindelijk kon er toch een gulle lach vanaf.

  Een jaar na zijn gouden medaille op het WK tijdrijden bij de junioren staat Remco Evenepoel opnieuw te pronken op het WK-podium, deze keer bij de profs. "Ontgoocheld was ik niet echt, zilver was het hoogst haalbare."

  Remco Evenepoel had op voorhand gezegd tevreden te zijn met een plaats in de top 5, maar uiteindelijk leek hij toch ontgoocheld toen Rohan Dennis hem nog het goud afsnoepte. "Goh, ontgoocheld is misschien wat veel gezegd."

   

  "Maar je zit daar natuurlijk wel vol spanning op die hot seat. Alleen, het verschil is een minuut, dus dan was Dennis gewoon te sterk. Hij is de verdiende winnaar, zilver was het hoogst haalbare."

   

  "Ik denk dat ik vooral in het 2e deel het verschil kon maken, op Dennis na dan. Vanaf kilometer 25 heb ik de gas opengezet. Daarna liep Dennis ook niet meer uit op mij. Ik mis gewoon nog de power op de vlakke stukken in vergelijking met de sterke tijdrijders."

   

  "Maar ik ben meer dan tevreden met mijn prestatie. Ik heb nog een lange weg te gaan. Mooi dat ik dit nu al op mijn palmares kan zetten. Zegt Dennis dat ik nog een paar jaar moet wachten om hem te onttronen? Nee hoor, volgend jaar ben ik er terug!"

  Omzeilde Evenepoel sokkenregel? "Nee, mijn schoen kwam los"

  Voor Evenepoel begon de tijdrit wel bijzonder, want al na een paar meter hield hij in om plots aan zijn sokken beginnen te frunniken. Was dat om de veelbesproken sokkenmeter te omzeilen? "Ik had een probleem met mijn schoen", beweert Evenepoel. "Die kwam los toen ik van het podium kwam. Ik moest hem gewoon wat aanspannen. Je hoeft in een tijdrit van 54 kilometer ook niet als een komeet te starten."

  Evenepoel trekt zijn kousen (of is het zijn schoen?) recht na de start

  Vader Patrick: "Hij heeft ons al een heel jaar verrast"

  Terwijl Remco Evenepoel het allemaal stilaan een evidentie lijkt te vinden, moet vader Patrick regelmatig nog eens zijn ogen uitwrijven. Ook nu weer. "Dit is totaal onverwacht, maar o zo fantastisch."

   

  "Ik zag het al aan zijn oogjes in het laatste interview voor de race. Maar je moet het toch maar doen. Dit was een van zijn laatste doelen van het jaar, samen met de koers van zondag natuurlijk. Ik ben benieuwd wat de wegrit zal geven."

   

  Remco fietste in zijn eerste jaar al een indrukwekkend palmares bij elkaar: goud op het EK tijdrijden, zege in de Clasica San Sebastian, eindwinst in de Ronde van België en nu zilver op het WK. "Hij heeft ons al een heel jaar verrast. Alles wat hij deed, was boven de verwachtingen."