Guus Hiddink ontslagen bij het Chinese olympisch elftal

  Guus Hiddink bij het Nederlandse elftal.

  Guus Hiddink (72) moet zijn koffers pakken.

  De Nederlandse voetbaltrainer Guus Hiddink (72) is niet langer de hoofdcoach van het Chinese olympisch elftal. Hiddink was er bijna een jaar aan de slag.

  Sinds vorig jaar had Guus Hiddink de U-23 van China onder zijn hoede. Hiddink moest de ploeg naar kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio leiden. 

   

  Die kwalificatie voor de Spelen zal nu dus zonder Hiddink moeten gebeuren. De Chinese voetbalbond maakte op zijn website bekend dat er wijzigingen in de technische staf worden doorgevoerd. Hiddink is kop van jut. "Ineffectieve voorbereiding" van het team voor het Aziatisch kampioenschap onder 23 en de Spelen van Tokio zou de hoofdoorzaak voor het ontslag zijn. 

   

  Volgens verschillende Aziatische media wordt de 72-jarige Hiddink opgevolgd door Hao Wei, voormalig bondscoach van het Chinese vrouwenteam.

  Guus Hiddink was eerder trainer van onder meer PSV, Fenerbahçe en Real Madrid. In 1998 loodste hij als bondscoach van het Nederlands elftal z'n team naar de halve finales op het WK. In 2002 herhaalde hij dat kunstje met Zuid-Korea.