Van der Poel krijgt o.a. Terpstra, Mollema en Teunissen mee naar WK

  Van der Poel wil ook de regenboogtrui op de weg pakken.

  Mathieu van der Poel kent zijn helpers voor het komende WK wielrennen in Yorkshire. Koos Moerenhout, de Nederlandse bondscoach, gunt zijn kopman de steun van onder anderen Niki Terpstra, Bauke Mollema, Mike Teunissen en Sebastian Langeveld.

  Mathieu van der Poel is de onbetwiste Nederlandse kopman voor het WK in Yorkshire. Zijn selectie was al een tijdje bekend, nu heeft bondscoach Moerenhout ook de andere namen bekendgemaakt. Het gaat om Niki Terpstra, Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Jos van Emden en Pieter Weening.

   

  Van Baarle en Van Emden rijden enkele dagen eerder ook de tijdrit. "Ik heb het volste vertrouwen in de individuele- en teamkwaliteiten van deze sterke lichting renners", zei Moerenhout. "We gaan op jacht naar eremetaal."

   

  Bij de vrouwen oogt de Nederlandse selectie haast onklopbaar met Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Lucinda Brand, Amy Pieters, Floortje Mackaij, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos. Opvallend is wel dat nationaal kampioene Lorena Wiebes ontbreekt.