Bart Wellens: "Tim Merlier moet crossen voor top 5"

  Team Creafin-Fristads

  Tim Merlier staat rechts van Belgisch beloftekampioen Timo Kielich, Bart Wellens staat helemaal rechts.

  Het veldritseizoen staat voor de deur. Belgisch wegkampioen Tim Merlier moet bij het team Creafin-Fristads luisteren naar Bart Wellens.

  Na zijn successen de voorbije maanden op de weg haalt Tim Merlier zijn crossfiets weer van stal. Dat doet hij niet bij zijn wegteam Corendon-Circus, wel bij Creafin-Fristads. Samen met Gianni Vermeersch vormt Merlier het kopduo van de veldritploeg.

   

  "Tim en Gianni hebben een uitstekende voorbereiding achter de rug", stelt Bart Wellens, die de touwtjes in handen neemt bij het team. "Tim zit ook weer goed in zijn vel na een onzekere periode enkele maanden geleden. Ze moeten voortdurend strijden voor de top 5 en regelmatig aanleunen tegen een podiumplaats."

   

  Creafin-Fristads komt de komende maanden ook in actie in de vrouwenwedstrijden. Italiaans kampioene Eva Lechner zal de nieuwe kleuren van het team verdedigen. Bij de beloften moeten Belgisch kampioen Timo Kielich en de Brit Ben Turner voor zeges zorgen.