• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Defour is klaar om te tekenen, Hairemans (en Haroun?) klaar om te vertrekken

  Steven Defour in de tribunes tijdens Zulte Waregem-Antwerp.

  Maandagavond om 23.59u sluit de transfermarkt. Bij Antwerp zullen ze niet stilzitten, want er zal nog heel wat bewegen op de Bosuil. Steven Defour (31) staat op het punt om te tekenen, Geoffry Hairemans (27) wil The Great Old dan weer verlaten. En wat met Faris Haroun (33)?

  Hairemans: "Vertrekken is voor mij de beste oplossing"

  Steven Defour zakte zondagavond al af naar de Gaverbeek, waar hij Zulte Waregem-Antwerp in de tribunes volgde naast sterke man Luciano D'Onofrio. Een akkoord met Defour, die mocht vertrekken bij Burnley, is nog niet bevestigd, maar de deal zou wel in orde geraken.

   

  "Ik ken Steven, maar dat is al een tijd geleden", vertelde Laszlo Bölöni op zijn persbabbel na de match tegen Zulte Waregem. De Roemeense T1 werkte nog succesvol samen met Defour bij Standard. "Met zijn wil en ervaring kan hij nuttig zijn voor deze ploeg."

   

  Defour zal op de Bosuil Geoffry Hairemans niet tegen het lijf lopen, of dat is toch waar de middenvelder op aanstuurt. "Ik hoop dat er maandag een akkoord gevonden wordt tussen de clubs", zegt hij aan Sporza over zijn nakende transfer.

   

  "Ik heb mijn steentje bijgedragen aan Antwerp, maar ik denk dat mijn tijd hier voorbij is. Ik hoop maandag echt ergens te tekenen. Waar? Dat zullen jullie wel zien."

   

  "Het is jammer, maar ik hoop maandag ergens anders te zijn. Ik ben hier getogen en geboren en dit is mijn club. Het zal met pijn in het hart zijn, maar ik denk dat dit voor mij de beste oplossing is."

  Ziet de ploegfoto van Antwerp er na de interlandbreak nog hetzelfde uit?

  "Haroun? Misschien vinden ze wel iets in zijn knie?"

  Faris Haroun leek na de match tegen Zulte Waregem afscheid te nemen van de Antwerp-supporters. Laszlo Bölöni ontkende niet dat een transfer (naar AA Gent?) in de lucht hangt.

   

  "Ik denk dat hij zal vertrekken. Daar ben ik het nooit mee eens geweest, want hij is onze aanvoerder, de identiteit van onze club", stelde Bölöni.

   

  "Maar je moet ook vooruit kijken. En wie weet ontdekken ze wel iets in zijn knie, zodat hij niet kan tekenen", besloot de Roemeen met een grapje.

  Defour in de tribunes tijdens Zulte Waregem-Antwerp: