Antwerpen pakt Supercup na zinderende comeback tegen Halle-Gooik

  FT Antwerpen heeft de Supercup in het futsal op zijn naam geschreven. In het duel tegen grote favoriet Halle-Gooik maakte Antwerpen een 5-2 achterstand goed. 

  Halle-Gooik mocht met vertrouwen de Supercup aanvatten. Vorig seizoen pakte het met zijn vijfde landstitel op een rij en winst in de beker de dubbel. Ook na affluiten van de eerste helft zag het er prima uit voor Halle-Gooik. Het mocht de rust ingaan met een 5-2 voorsprong.

   

  Maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd helemaal. Antwerpen boog de achterstand om tot 5-7. Halle-Gooik kon nog milderen tot 1 doelpunt, maar de zege in de Supercup ging alsnog naar Antwerpen. 

   

  "Iedereen dacht bij de pauze dat Antwerpen knock-out tegen de grond lag. Maar mijn jongens hebben weerbaarheid getoond, proficiat daarvoor. Dit was propaganda voor het futsal", aldus Antwerpen-trainer Karim Bachar. 

   

  Bij Halle-Gooik heerste niets anders dan verslagenheid. "Na de eerste helft mochten we optimistisch zijn. Maar in de tweede helft leek het alsof we dachten dat de match al gespeeld was. We lieten Antwerpen groeien en zo hebben ze uiteindelijk verdiend gewonnen", zo gaf Lieven Baert toe, manager van Halle-Gooik.

  Bekijk hier de comeback van Antwerpen