• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp haalt Kevin Mirallas naar de Jupiler Pro League

  Kevin Mirallas

  Kevin Mirallas

  Antwerp heeft de transfer van Kevin Mirallas afgerond. De (ex-)Rode Duivel verlaat Everton en zette zijn handtekening onder een contract van 1 seizoen.

  Kevin Mirallas (31) zat al een tijdje op een zijspoor bij Everton. Vorig jaar bood Fiorentina een uitweg maar zijn huurcontract werd niet omgezet in een definitieve transfer naar de Italiaanse club uit Firenze. Deze zomer was duidelijk dat de Belg ook geen toekomst meer had bij Everton.

   

  Antwerp heeft de 60-voudige Rode Duivel nu een reddingsboei toegeworpen. De transfer hing al even in de lucht en is vandaag afgerond. Gisteren werd Mirallas gespot in het Koning Boudewijnstadion bij Antwerp-AZ en vandaag heeft hij zijn handtekening op een contract voor 1 seizoen gezet.

   

  Mirallas, die bij Antwerp met het nummer 87 zal spelen, speelde nooit eerder in de Belgische competitie. Hij speelde in de jeugd voor Standard, maar brak door bij Rijsel. Daarna speelde hij nog voor Saint-Etienne, Olympiakos, Everton en Fiorentina.

  Mirallas is niet de eerste (ex-)Rode Duivel die deze zomer naar de Jupiler Pro League komt. Vincent Kompany, Simon Mignolet, Laurent Depoitre en Nacer Chadli gingen hem al voor.