• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mulder over RSCA: "Wat er moet veranderen? De trainer ontslaan of laten ontslaan"

  Frank Raes en Youri Mulder.

  Net voor de aflevering van Extra Time gisteren warmde Youri Mulder met Frank Raes al eens op tijdens een Facebook Live op de Sporza-pagina. De Nederlandse analist had het over Anderlecht, Victor Wanyama, Razvan Marin en play-offs in de Belgische competitie.

  Komt er nog beterschap bij Anderlecht?

  Youri Mulder: "Het kan alleen maar beter gaan. Wat er dan moet veranderen? De trainer ontslaan of laten ontslaan."

   

  "Ik ben nu een beetje extreem, maar zonder gekheid: het valt te prijzen wat Kompany op zich neemt, maar misschien was het beter geweest om nog twee jaar te genieten van het voetballer zijn. Gewoon lekker voetballen."

   

  "Ze hadden misschien beter kunnen beginnen met een coach die op zijn hand is, die dezelfde visie heeft. En dan was Kompany gewoon speler. Simon Davies is, denk ik, te licht om dat nu te doen. Hij is hoofd opleiding geweest. Dit zou weleens van kwaad naar erger kunnen gaan."

  Hoe doet Razvan Marin (ex-Standard) het bij Ajax?

  Youri Mulder: "Hij heeft er moeite. Hij is een goeie voetballer, maar ik denk dat hij te veel opkijkt naar Ajax en dat moet je niet doen als je naar daar gaat. Het is een harde cultuur, waarbij ze elkaar ook een beetje testen. Kan hij daar tegen? Hij is een beetje te bescheiden. Hij moet de schroom van zich afwerpen."

  Wat denk je over Victor Wanyama (Tottenham) bij Club Brugge?

  Youri Mulder: "Kan Club Brugge hem betalen? Als kampioen ben je meteen geplaatst voor de Champions League. Wel CL of geen CL: voor een club is dat een groot verschil."

   

  "Daar wil je wel voor investeren, om die afstand met de clubs onder jou groter te maken. Dat is het risico dat je aangaat."

   

  "Soms gaat het goed, soms gaat het fout. Maar ik denk dat ze bij Club verstandige risico's nemen. De spelers die ze gehaald hebben zijn versterkingen."

  Schat je de Belgische competitie hoger in dan de Nederlandse?

  Youri Mulder: "Door de play-offs heb je op het einde alleen nog topwedstrijden. Daar kijken we in Nederland naar met de vraag of we dat ook moeten doen? Wij hebben een slap aftreksel van hoe het hier gebeurt."

   

  "Anderzijds moet je ook opletten voor de inflatie van topwedstrijden, als je elke week zo'n topwedstrijd hebt. Misschien verveelt het ook op het einde."

  Bekijk de Facebook Live met Youri Mulder: