Nu hangt ook Olivia Borlée haar gouden spikes aan de haak

  Olivia Borlée, Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo en Hanna Mariën

  Peking 2008: Olivia Borlée (l) heeft net de 2e tijd gelopen met de 4x100 m-ploeg. Later zal ze er goud voor krijgen.

  Na Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo en Hanna Mariën zet nu ook Olivia Borlée een punt achter haar atletiekcarrière. De 33-jarige atlete legt zich nu volledig toe op haar modelabel.

  Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo, Hanna Mariën en Olivia Borlée vormden samen het gouden kwartet van Peking 2008. Samen liepen ze naar olympisch goud op de 4x100 meter.

   

  11 jaar later is Borlée de laatste in rij die stopt met atletiek. Zij ruilt de sport- definitief voor de modewereld. Samen met Ouedraogo runt ze het label 42/54.

   

  "Ik heb echt heel lang getwijfeld", zegt Borlée. "Topsport heeft mijn hele leven gedomineerd, en ik was stiekem nog aan het dromen van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Maar het gaat allemaal heel hard met ons merk, dus ik voel gewoon dat ik nu moet springen."

  Ik droomde nog van de Olympische Spelen, maar het gaat nu heel hard met ons merk. Ik voel dat ik moet springen.

  Olivia Borlée

  Olivia Borlée hakt de knoop door op Instagram:

  Haar broers zijn trots:

  VIDEO: Zilver wordt goud

  Op de Olympische Spelen van 2008 zetten Olivia Borlée en haar ploegmates de 2e tijd neer in de finale van de 4x100 meter, maar 8 jaar later krijgen ze alsnog het goud, omdat de Russische slotloopster op doping betrapt is. Waarop de technologie de wens van Olivia Borlée vervult en Kim Gevaert als eerste over de streep laat lopen.