"Antwerpfans roepen nu op om op eigen initiatief naar Enschede af te reizen"

  supporters Antwerp in Pilsen

  Vorige week was de 12e man van Antwerp wel welkom in Tsjechië.

  De supporters van Antwerp vinden het onbegrijpelijk dat ze donderdag niet welkom zijn in Enschede voor de Europa League-wedstrijd tegen AZ. "Een rode lap op een stier", reageert Dominik Van Landeghem van De Bosuil Boys, die nog veel supporters de grens ziet oversteken.

  Nu donderdag geeft Antwerp in de laatste voorronde van de Europa League het Nederlandse team AZ partij. Supporters mag de club niet meenemen.

   

  "Onbegrijpelijk", vindt Dominik Van Landeghem van fanclub De Bosuil Boys. "We vernemen het nieuws met grote verbazing. Het voelt aan als wedstrijdvervalsing, want de 12e man tijdens een wedstrijd mag je niet onderschatten", reageert hij bij Radio 2.

   

  "Ik denk dat veel supporters deze beslissing als een rode lap op een stier zien. Zij roepen nu op om op eigen initiatief naar Enschede af te reizen."

   

  "Vooraf was er een combiregeling opgelegd. We zouden de verplaatsing maken met bussen en dat zou allemaal prima verlopen. Dit is een andere situatie. Hier gaat de burgemeester van Enschede zich meer kopzorgen over maken", voorspelt Van Landeghem van De Bosuil Boys.

  We zouden de verplaatsing maken met bussen en dat zou allemaal prima verlopen. Dit is een andere situatie. Hierover gaat de burgemeester van Enschede zich meer kopzorgen maken.

  Dominik Van Landeghem (De Bosuil Boys)

  Play-offs Europa League

  einde
  11