"Je rijdt niet zomaar even naar Linz om daar met 0-4 te gaan winnen"

  Linz

  Aanvaller João Klauss en middenvelder Peter Michorl vieren de kwalificatie voor de play-offs van de Champions League.

  LASK Linz is de enige ploeg die Club Brugge de weg naar de CL-groepsfase nog kan versperren. Bij blauw-zwart wrijven ze zich al een beetje in de handen, maar Oostenrijker Richard Niederbacher (ex-Waregem) stuurt toch een waarschuwingssignaal uit. "Ze mogen Linz niet onderschatten."

  Richard Niederbacher was in de jaren 80 een doelpuntenmachine voor Waregem. "Ik volg de Belgische competitie nog altijd heel intensief", vertelt hij ons in een sappige Duitse variant van het Nederlands. "België is toch mijn tweede heimat, ik heb er 7 jaar gevoetbald en heb er nog veel vrienden. 1 à 2 keer per jaar keer ik ook terug."

   

  "Het interesseert mij altijd als een Belgische ploeg tegen een Oostenrijkse uitkomt in Europa. Maar Club Brugge mag LASK Linz zeker niet onderschatten. Samen met Red Bull Salzburg (het team dat Club vorig jaar uitschakelde in de Europa League) is het momenteel de beste ploeg in Oostenrijk."

   

  "Tegen Bazel was LASK twee keer de betere ploeg, terwijl Bazel de laatste jaren toch een vaste klant was in de CL-groepsfase. Dat wil toch al wat zeggen. Ze hebben aan die wedstrijden ook heel wat zelfvertrouwen overgehouden."

  Richard Niederbacher

  Richard Niederbacher was in de jaren 80 aanvaller bij Waregem.

  "LASK spiegelt zich aan filosofie van Red Bull Salzburg"

  LASK Linz is niet alleen de grote concurrent van Red Bull Salzburg in Oostenrijk, het heeft zich ook aan deze club gespiegeld. "Oliver Glasner, die nu bij Wolfsburg trainer is, heeft de mentaliteit en filosofie van Salzburg in LASK gepompt."

   

  "Het is een ploeg die tactisch heel sterk is. Iedereen weet wat van hem verwacht wordt. De nieuwe trainer Valérien Ismaël (ex-speler van o.a. Bayern München) heeft niet veel veranderd aan die filosofie."

   

  "Er heerst momenteel ook veel euforie in Linz. Het is altijd een traditieploeg geweest met een goed publiek. Toen ik er in mijn nadagen speelde, zijn we kampioen geworden in 2e klasse. Maar toch zat daar altijd 10.000 man."

   

  "Veel spelers bij LASK zien dit als een unieke kans om de CL-groepsfase te bereiken. Club Brugge is de favoriet, maar het is zeker niet zo dat je even naar Linz rijdt om daar met 0-4 te gaan winnen. Ze zullen op hun hoede moeten zijn."

  LASK Linz kan rekenen op een uitgebreide en fanatieke supportersschare