Vakbondsleider Bugno: "BinckBank Tour hoort niet in WorldTour thuis"

  Nadat de renners bijna dagelijks over hun veiligheid hadden geklaagd, is nu ook rennersvakbond CPA met een statement naar buiten gekomen over de BinckBank Tour. "We zijn het beu", zegt voorzitter Gianni Bugno. "De UCI bedankt ons voor onze verslagen, maar er wordt niet naar ons geluisterd."

  Wegversmallingen, kleine straatjes in een bochtige stadsomloop en als klap op de vuurpijl openstaande pootjes van de nadarafsluiting tijdens de sprint: het klachtenboek van de renners deze week in de BinckBank Tour is vuistdik. Rennersvakbond CPA trekt nu ook aan de alarmbel.

   

  "Onze afgevaardigde heeft de vele problemen aan de organisatie en de UCI meegedeeld", zegt CPA-voorzitter Gianni Bugno. "Eindelijk stuurt die laatste ook een veiligheidsverantwoordelijke naar de wedstrijd. Morgen is de laatste dag al, maar onder deze omstandigheden is het onaanvaardbaar om te racen."

   

  "Er zijn regels die gerespecteerd moeten worden. We willen niet meer luisteren naar straffen voor de organisatie, ongelukken moeten vermeden worden. Zo kunnen we niet voortdoen. Renners mogen hun leven niet riskeren omdat de organisatie niet aan enkele standaard veiligheidsregels kan voldoen. Een wedstrijd zoals deze hoort niet in de WorldTour thuis."

   

  "We zijn het beu. De UCI bedankt ons steeds voor onze verslagen, maar er verandert weinig. We kunnen het ons niet veroorloven om niet serieus genomen te worden."