Messi moet passen voor competitieopener: "We nemen geen risico's"

  Lionel Messi

  De Spaanse competitie start morgen zonder Lionel Messi. De Argentijnse speler van Barcelona is nog niet fit na een kuitblessure en trainer Ernesto Valverde wil in de opener tegen Bilbao geen risico's nemen met Messi.

  Lionel Messi raakte in de voorbereiding geblesseerd aan zijn kuit en reisde niet met zijn ploegmaats naar de Verenigde Staten voor enkele oefenwedstrijden van Barcelona. Sinds zijn blessure heeft Messi niet meer met de groep getraind.

   

  "We zijn heel blij de vooruitgang die Lionel maakt, maar hij heeft nog niet met de groep kunnen trainen", zei Valverde op een persconferentie. "Individueel trainen is toch iets helemaal anders dan een wedstrijd."

   

  "We nemen nooit graag risico's met spelers en zeker niet met Lionel." En dus zit Messi niet in de kern van Barcelona voor de match in Bilbao. Aanwinsten Frenkie de Jong en Antoine Griezmann zitten wel in de selectie.