Ga naar de inhoud

Gemist in Extra Time: "Neymar heeft nog genoeg krediet... op de bank"

 di 13 augustus 2019 13:18
Analisten Gert Verheyen, Wesley Sonck en Mo Messoudi kaarten na over speeldag 3.

Mo Messoudi gelooft in Percy Tau, Filip Joos blikt terug op de legendarische rush van Maradona in 1986, Anderlecht scoort moeilijk en PSG is de fratsen van Neymar beu. Bekijk hieronder de opvallendste Extra Time-fragmenten van deze week. 

Messoudi: "Tau gaat op die manier naar 15 goals in 1A"

Mo Messoudi koos in zijn moment van de week voor het doelpunt van Club-spits Percy Tau. "Tau viel een halfuur voor tijd in en heeft de wedstrijd helemaal doen kantelen. Het is een moderne flankspeler die op het juiste moment de bal komt vragen en op het juiste moment de diepte opzoekt."

 

"Zulke buitenspelers, die bijna nooit in het duel zitten, zijn zeldzaam. Hij weet ongelofelijk goed hoe hij zich moet positioneren. Vorig jaar scoorde hij in de reguliere competitie 6 goals en gaf hij 7 assists. Ik denk dat hij dit seizoen naar 15 doelpunten gaat", denkt Messoudi.

"Met VAR was Maradona's goal van 1986 er niet geweest"

Filip Joos neemt ons mee naar het WK van 1986 waar de goal van Maradona, die volgde na zijn legendarische dribbel, technisch gezien zou moeten afgekeurd worden. Voor de rush van Maradona beging een Argentijnse ploegmaat immers een wilde tackle. 

 

"Het bewijs dat de VAR voor de emotie van het voetbal een slechte zaak is", aldus Joos. 

Anderlecht scoort moeilijk: "Spitsen moeten naar Extra Time kijken"

In drie wedstrijden kon Anderlecht één keer scoren. Het Extra Time-pannel zoekt een verklaring voor het gebrek aan scorend vermogen. 

 

Verheyen: "Het spel van Anderlecht is heel goed. Vaak gaat het gewoon in de zestien meter mis. In de positionering komt iedereen voor doel op een lijn te staan en volgt er zelden iemand achter hen. De optie om de bal achteruit te passen valt dan weg."

 

Sonck: "Je gaat me toch niet wijsmaken dat wij de enige zijn die dat zien?"

 

Verheyen: "Ze hebben het zeker gezien, maar je moet het ook kunnen oplossen natuurlijk."

Is het krediet van Neymar bij PSG op?

Het PSG-publiek is de fratsen van steraanvaller Neymar grondig beu. "Neymar heeft verteld dat de remontada met Barcelona tegen PSG de mooiste match van zijn leven was", zei Filip Joos.

 

Raes: "Is zijn krediet op?"

 

Sonck: "Ik denk dat hij genoeg krediet heeft, Frank."

 

Raes: "... Op de bank?"

Bekijk de volledige aflevering: