• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen groots afscheid: Wesley Sneijder (35) stopt met voetballen

  Sneijder speelde 134 interlands voor Nederland.

  Wesley Sneijder is gestopt met voetballen. De 35-jarige Nederlander zat sinds deze zomer zonder club en houdt er nu dus mee op. Sneijder is Nederlands recordinternational. Hij droeg 134 keer het shirt van Oranje.

  Hij zei het bijna terloops. "Nu ik gestopt ben met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen", vertelde Sneijder in een interview op het YouTube-kanaal van FC Utrecht. Sneijder kreeg een microfoon onder zijn neus geduwd omdat hij bij Utrecht een skybox heeft gehuurd voor dit seizoen.

   

  Zo staat er dus definitief een punt achter de profcarrière van Sneijder. De 35-jarige Nederlander zat zonder club sinds zijn vertrek bij Al-Gharafa. Sneijder is recordinternational met 134 interlands. Hij scoorde 31 keer en speelde 3 WK's en 3 EK's. In september vorig jaar nam hij al afscheid van de nationale ploeg.

   

  Op clubniveau begon Sneijder bij Ajax. Na 5 jaar zette hij de stap naar de top met passages bij Real Madrid en Inter. Later speelde hij ook nog voor Galatasaray en Nice.