Ga naar de inhoud

Ai, deze Duitse mountainbikester juicht een ronde te vroeg

 vr 9 augustus 2019 20:29
Elisabeth Brandau
Elisabeth Brandau had nog een rondje voluit moeten gaan.

Herinnert u zich het beeld nog van de Tsjechische veldrijder Adam Toupalik die zich op het WK in Zolder een ronde voor het einde al gewonnen achtte? Het overkwam ook de Duitse mountainbikester Elisabeth Brandau in de Wereldbekermanche van Lenzerheide in Zwitserland.

Het was een opmerkelijk beeld in de korte cross. Bij het ingaan van de slotronde vergiste Elisabeth Brandau zich van ronde. De Duitse gooide haar handen in de lucht, waarna ze meteen van haar fiets ging. Om vervolgens al haar achtervolgsters voorbij te zien komen.

 

"Hoe dom kan ik toch zijn", zei Brandau achteraf. "Ik had het kunnen weten, omdat er nog geen fotografen klaarzaten, maar ik fietste nu eenmaal in mijn tunnel en gaf vol gas."

 

Een ronde later ging de zege naar de Française Pauline Ferrand-Prévot. Zij klopte thuisrijdster Jolanda Neff in de sprint. Githa Michiels werd 27e.

VIDEO: De telfout van Elisabeth Brandau

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.