• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De turbo van Van der Poel draait ook in Zwitserland op volle toeren

  Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel heeft net de Braziliaan Avancini geremonteerd.

  Ook in de voorlaatste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen heeft Mathieu van der Poel de korte cross gewonnen. In Lenzerheide (Zwi) won de Europese kampioen mountainbike een spelletje kat en muis met de Braziliaan Avancini en wereldkampioen Schurter.

  Mathieu van der Poel won dit seizoen al elke korte cross waar hij aan deelnam. In de Zwitserse Alpen was dat niet anders.

   

  Op het parcours van Lenzerheide draaide de race uit op een wedstrijd tussen Europees kampioen Van der Poel, Braziliaans kampioen Avancini en wereldkampioen en thuisrijder Schurter. Het trio scheurde met meer dan 30 km/u door het dal.

   

  Eerst bestookte Schurter Van der Poel, daarna was het de beurt aan Avancini. Wat ze ook probeerden, de Europese kampioen plooide niet. Voor de 5e keer al dit seizoen was hij de primus in de spectaculaire snelheidsrace. Belgisch kampioen Jens Schuermans werd 20e, op 42 seconden van Van der Poel.

  De uitslag van de korte cross.

  "Ging weer hard"

  "Het gaat er elke keer toch weer hard aan toe", reageerde Mathieu van der Poel na zijn nieuwe overwinning op zijn mountainbike. "Nino Schurter reed erg sterk. Hij pakte het deze keer anders aan. Omdat hij voor eigen publiek rijdt? Hopelijk kan ik hem zondag ook voor blijven in de cross country."

  Zondagmiddag rijden de beste mountainbikers ter wereld de crosscountry. Die wedstrijd kunt u live bekijken in onze app/op onze website.

  kalender WB mountainbike 2019
  19 mei Albstadt (Dui) Flückiger
  26 mei Nove Mesto (Tsjechië) Van der Poel
  7 juli Vallnord (And) Schurter
  14 juli Les Gets (Fra) Schurter
  4 augustus Val di Sole (Ita) Van der Poel
  11 augustus Lenzerheide (Zwi) Van der Poel
  8 september Snowshoe (VS) Forster
  WB-stand
  1. Nino Schurter (Zwi) 1.670 ptn
  2. Mathieu van der Poel (Ned) 1.649
  3. Henrique Avancini (Bra) 1.360
  4. Mathias Flückiger (Zwi) 1.348
  5. Gerhard Kerschbaumer (Ita) 970
  13. Jens Schuermans 632
  39. Kevin Panhuyzen 236