• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nederlandse renner Gerts vecht ontslag aan: "Er is geen geldige reden"

  Floris Gerts werd aan de deur gezet door zijn ploeg.

  Het zit er bovenarms op tussen Floris Gerts en Tarteletto-Isorex. De 27-jarige Nederlandse renner is door de Belgische continentale ploeg op staande voet ontslagen, maar Gerts legt zich daar niet bij neer. Volgens Wielerflits.nl liggen negeren van teamorders en discussies over het materiaal aan de basis van de breuk. 

  Floris Gerts was tussen 2016 en 2017 prof bij BMC, maar is intussen naar een lager niveau gezakt bij Tarteletto-Isorex. De samenwerking met die Belgische ploeg is deze week opgezegd en dat is blijkbaar niet in de beste verstandhouding gebeurd. Beide partijen kiezen voor een partijtje moddergooien, zo lezen we op Wielerflits.nl.

   

  Volgens de Nederlandse website leven de renner en zijn (ex-)ploeg al een tijdje op gespannen voet door een discussie over het materiaal. Teammanager Peter Bauwens heeft het ook over "grote woorden in een WhatsApp-gesprek tijdens de Ronde van Wallonië".

   

  Gerts werd door zijn werkgever op straat gezet, maar zoekt en vindt naar eigen zeggen steun bij de rennersvakbond CPA. In een lang betoog op Twitter schrijft hij dat het "echt wel jammer is hoe het dit jaar is gelopen".

   

  "Afspraken zijn niet nagekomen en er is simpelweg geen geldige reden om mij te ontslaan", schrijft de Nederlander. "Ik word gesteund door de CPA."

   

  "Of ik volgend jaar prof ben? Of ik volgend jaar studeer? De tijd zal het vertellen. Deze 'situatie' zal de boventoon niet voeren. Het doet me wel beseffen hoe goed de samenwerkingen voorheen waren."

  De boodschap van Floris Gerts op Twitter: