Wielrenner Bjorg Lambrecht (22) laat het leven bij zware val in Polen

  Bjorg Lambrecht is overleden.

  Bijzonder droevig nieuws uit de wielerwereld: Bjorg Lambrecht is overleden na een valpartij in de Ronde van Polen. De renner van Lotto-Soudal werd gereanimeerd na een val, maar is in het ziekenhuis overleden. Lambrecht werd 22 jaar.

  Rond 17u kwam er onheilspellend nieuws uit Polen. Bjorg Lambrecht was volgens een tweet van de organisatie gereanimeerd na een valpartij en was afgevoerd naar het ziekenhuis.

   

  Over de omstandigheden van de val was er amper informatie, maar volgens Poolse media kwam Lambrecht tegen een betonnen rioolbuis (“duiker”) ten val.

   

  Om 19u werd het vreselijke nieuws bevestigd dat Lambrecht overleden is aan de gevolgen van de val.

   

  De tweedejaarsprof brak dit voorjaar helemaal door bij Lotto-Soudal met tal van ereplaatsen in de Ardense klassiekers. Hij werd 5e in de Brabantse Pijl, 6e in de Amstel Gold Race en 4e in de Waalse Pijl.

   

  Klimtalent Lambrecht werd in juni in de Dauphiné 12e en kreeg de witte trui van beste jongere. Vorig jaar werd hij 2e op het WK voor beloften. Lambrecht werd 22 jaar.

  Lotto-Soudal bevestigt het overlijden van zijn renner:

  UCI: "We zijn in shock"

  De Internationale Wielerunie UCI heeft met een persbericht op zijn website gereageerd op het overlijden van Bjorg Lambrecht. "Met grote droefenis hebben we vandaag vernomen dat de beloftevolle Belgische renner Bjorg Lambrecht overleden is. De UCI is in shock en drukt zijn medeleven uit aan de familie, de vrienden en de ploeg van Lambrecht", klinkt het.

  Bjorg Lambrecht: 1997-2019

  - Prof sinds 2018 bij Lotto-Soudal.

  - Debuut bij de profs in 2018: 18e in de Ronde van het Baskenland, 2e in de Ronde van de Fjorden, 20e in de Ronde van Zwitserland, 18e in de Ronde van Polen, 2e op het WK voor beloften

  - Doorbraak in 2019: 19e in de Ronde van het Baskenland, 5e in de Brabantse Pijl, 6e in de Amstel Gold Race, 4e in de Waalse Pijl, 12e in de Dauphiné (witte trui voor beste jongere)

  Bjorg Lambrecht is overleden na zware val in de Ronde van Polen

  Michel Wuyts over het overlijden van Bjorg Lambrecht: "Ik ben hier echt slecht van"

  Wielerwereld reageert geschokt op overlijden van Bjorg Lambrecht

  Familie en vrienden van Bjorg Lambrecht zijn in diepe rouw: "We zijn er volledig kapot van"

  Ook Tiesj Benoot en Dylan Teuns zijn zwaar aangeslagen: "Het dringt nog echt niet door"