Ga naar de inhoud

Prudhomme blikt tevreden terug: "Mijn mooiste Tour, vol emoties"

De emoties van deze Tour zullen Prudhomme altijd bijblijven.

Enkele uren voor de start van de slotrit in de Tour heeft Christian Prudhomme een eerste keer teruggeblikt op de voorbije editie. "Dit was de mooiste Ronde van Frankrijk sinds ik in functie ben", verklaarde de 58-jarige Fransman, Tourbaas sinds 2007. 

"Het waren drie buitengewone en onvergetelijke weken", vertelt Prudhomme, die de aanvalslustige renners graag looft in zijn betoog. "We kregen enkele geweldige etappes en ik zag vele renners die het lef toonden om aan te vallen. Ik denk dan aan Julian Alaphilippe, Thibaut Pinot, Egan Bernal en Wout van Aert. Ik hoop dat we in de toekomst meer van dit soort drang naar voren zullen zien."

 

De 58-jarige Tourbaas onthoudt ook de talrijke emoties die de Tour dit jaar, bij zowel de renners als het publiek, opwekte. "De start in Brussel met Eddy Merckx zal me altijd bijblijven. Hoe fans langs het parcours tot tranen toe bewogen waren toen hij passeerde. Maar ook het ultieme geluk van Bernal toen hij het geel veroverde. Een snikkende Pinot bij zijn opgave. En de overlevingstocht van Alaphilippe als leider beroerde uiteraard eveneens."

 

Vandaag trekt het peloton zich voor de 21e en laatste keer op gang in deze Tour. De renners vertrekken in Rambouillet over 128 kilometer richting Parijs. 

Ik zag vele renners die het lef toonden om aan te vallen. Ik denk dan aan Julian Alaphilippe, Thibaut Pinot, Egan Bernal en Wout van Aert.

Christian Prudhomme