• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wuyts: "Ik begrijp niets van de counter van Thomas"

  Geraint Thomas viel aan op de Galibier (en sleurde de rest dichter bij ploegmaat Egan Bernal).

  Wat heeft Michel Wuyts geleerd na het eerste gevecht in de Alpen? Onze commentator bespreekt de tactiek van Team Ineos, de overlevingskansen van Julian Alaphilippe en de heropstanding van Nairo Quintana.

  Wat vond je van de tactiek van Ineos?

  Michel Wuyts: "Die tactiek is ingegeven door een matige ploeg, met enkele elementen die niet op niveau zijn: Kwiatkowski, Moscon en zelfs Poels."

   

  "Het was lang wachten om geen risico's te lopen en dan werd Bernal te lang op slot gehouden. Als hij 2 kilometer dieper kan aanzetten, dan pakt hij een minuut in plaats van een halve minuut. En dan ziet het er helemaal anders uit."

   

  "Ik heb ook niets begrepen van de counter van Thomas (die op zoek ging naar zijn Colombiaanse ploegmaat). Op dat ogenblik had Bernal al 30 seconden en dan hoef je niet op die manier te reageren. Dan trek je de rest ook dichter. Dwaas."

   

  "Dat Ineos vrijdag nu keuzes moet maken? Daar smeken we al een aantal dagen om. Bernal is de betere klimmer en nu volgen nog twee aankomsten bergop. Er geldt maar één logische redenering: alles op Bernal."

  Alaphilippe staat nog een dagje langer in het geel

  Michel Wuyts: "Het gat tussen Alaphilippe en zijn belagers is groter dan de gaten bij die belagers onderling. Ik zie geen onkunde, maar wel een zekere gematigdheid tussen die tenoren - zijn ze dat wel?"

   

  "Zij die de Tour willen winnen, moeten vooral rekening houden met hun beperkingen en zijn momenteel niet in staat om initiatieven te nemen die de hele zaak kunnen omdraaien."

  Quintana herrijst: doet hij weer mee in het klassement?

  Michel Wuyts: "Dat denk ik niet. Het hangt af van zijn herstelvermogen en van hoe ploegmaat Landa zich voelt. Als hij goed recupereert, dan kunnen ze wel iets opzetten, waar eventueel Bernal van kan profiteren."

   

  "Als men bij Movistar besluit om aan te zetten op de Iseran, dan moet Bernal niet aarzelen om mee te gaan. De Colombianen kunnen ook elkaars bondgenoten zijn/"

  Het profiel van morgen:

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Egan BernalINS82:57:00
  2Geraint ThomasINS+1:11
  3Steven KruijswijkTJV+1:31
  4Emanuel BuchmannBOH+1:56
  5Julian AlaphilippeDQT+4:05
  6Mikel LandaMOV+4:23
  7Rigoberto UránEF1+5:15
  8Nairo QuintanaMOV+5:30
  9Alejandro ValverdeMOV+6:12
  10Warren BarguilPCB+7:32