Coquard sprint naar zege in korte hitte-editie van GP Cerami

  Coquard (archief) won de sprint.

  Bryan Coquard (Vital Concept) heeft de Grote Prijs Cerami (1.1) gewonnen. De Fransman won in een massasprint. De 53e editie van de koers werd met bijna 50 kilometer ingekort door de extreme hitte in ons land. 

  Ondanks het ingekorte parcours was het puffen en zweten in het peloton. Er werd dan ook weinig moeite gedaan om de vlucht van de dag iets in de weg te leggen. De drie renners kregen pas op 10 kilometer van de finish een beetje gezelschap. Vier renners waagden de sprong.

   

  Uit dat groepje sprong de Nederlander Havik weg. Hij grabbelde een handvol seconden bij elkaar, maar hij was een lekkere prooi voor de sprintersploegen. In de slotkilometer werden de treintjes opgezet. Coquard haalde het uiteindelijk autoritair voor Benjamin Declercq. Van kersvers Belgisch kampioen Tim Merlier was er in de sprint geen spoor.

  Uitslag GP Cerami

  1. Bryan Coquard (Fra)
  2. Benjamin Declercq
  3. Jakob Mareczko (Ita)
  4. Timothy Dupont
  5. Thomas Boudat (Fra)
  6. Michael Van Staeyen
  7. Milan Menten
  8. Amaury Capiot
  9. Lionel Taminiaux
  10. Martijn Budding (Ned)

  Door de hitte werd de wedstrijd ingekort