Rowe en Martin in dubbelinterview: "Het spijt ons, maar was heetst van de strijd"

  Schouder aan schouder drukken Tony Martin en Luke Rowe in een dubbelinterview hun spijt uit over wat er woensdag gebeurd is. Ze vragen om in de Ronde van Frankrijk te mogen blijven. 

  "Heetst van de strijd"

  Het dubbelinterview verscheen op de Twitter-pagina van Jumbo-Visma. Om de beurt komen Luke Rowe en Tony Martin aan het woord.

   

  Rowe: "Iedereen kan de beelden bekijken en kan er van maken wat hij wil. Ik steek mijn  hand op en geef toe dat ik een fout maakte. Ik moet er nu mee leven. Het was in het heetst van de strijd. We vochten beiden voor onze positie. Ik zorgde voor Bernal
  en Thomas. Tony voor Kruijswijk. We maakten beiden een fout."

   

  Martin: "Ik heb hetzelfde idee. Het was in het heetst van de strijd. Er was een gevecht om onze kopmannen op de laatste helling in positie te houden. We hadden al 5 uur gereden in 35 graden. We zaten op de limiet en het kwam tot een confrontatie. Het spijt me wat er is gebeurd. Ik voelde me er meteen slecht over, maar soms gebeurt dat in het heetst van de strijd. Ik wil sorry zeggen aan Luke en aan Team Ineos."

   

  Rowe: "Het gebeurde met nog 14 kilometer te gaan. Daarna kwam de klim en daarna hebben we met elkaar over het incident gesproken en het laten rusten. De laatste woorden die Tony tegen me zei voor we over de finish reden was: “morgen gaan we er weer voor”. Dat was voor ons beide onze mentaliteit. Dit is een van de grootste sportevenement in de wereld. Daarom wil ik sorry zeggen. Ik laat veel mensen in de steek, maar vooral mijn 7 teammaats. Ik wil ze nog verder kunnen bijstaan."

  "Dat we worden uitgesloten is een schok"

  Martin: "Dat we worden uitgesloten is een schok. Ik voel me heel slecht. We vechten voor een podiumplaats in Parijs. Het team zo in de steek laten is erg jammer. Ik vind het een strenge beslissing van de jury, maar we moeten het voorlopig aanvaarden."

   

  Rowe: "Ik vind de beslissing ook streng. Maar zij zijn de jury en wij moeten leven met hun keuzes. Ik heb een uur in het videobusje van de UCI gezeten. Ik heb gezegd dat ze zowel Tony als mij niet konden uitsluiten voor dit. Dit was fout, maar het gebeurt vele malen per dag. Ons naar huis sturen is een brug te ver."

   

  Martin: "Voor mij is de beslissing zeker te streng en ik mis een tweede kans. We moeten sorry kunnen zeggen en in de race kunnen blijven zodat we beter kunnen doen de volgende dagen. We kunnen niet tonen dat het ons spijt. Dit geeft misschien een fout signaal."

   

  Rowe: "Wij en het team van Tony gaan in beroep, maar het is aan de UCI om daar naar te kijken. Dat is niet mijn beroep, ik rijd op een fiets. Ik denk dat er geen grote kans is, maar we kunnen enkel hopen."

   

  Martin sluit het interview af met een diepe zucht.