• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: De Ligt debuteert in de basis bij Juventus... met een owngoal

  Het eerste doelpunt van De Ligt voor Juventus is een owngoal.

  Matthijs de Ligt heeft meteen gescoord bij zijn debuut in de basiself van Juventus, weliswaar met een owngoal. In een oefenwedstrijd tegen Inter Milaan devieerde het 19-jarige goudhaantje een hoekschop in eigen doel. 

  Op de International Champions Cup, een toernooi waaraan tal van topclubs deelnemen, stond Matthijs de Ligt tegen Inter Milaan voor de eerste keer in de basiself van Juventus.

   

  Prompt scoorde hij ook zijn eerste doelpunt in het shirt van de Oude Dame. Helaas werd het een owngoal. Een hoekschop van de Milanezen werd door de ex-Ajacied verlengd in eigen doel. Cristiano Ronaldo maakte er met een vrije trap in de 68e minuut 1-1 van. In de penaltyreeks trok Juventus met 4-3 aan het langste eind. 

  De owngoal van De Ligt:

  Ronaldo steelt de show (en scoort):