• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vrouw van Timmers schrijft emotionele brief: "Had je nog nooit zo gezien. Triest. Gefrustreerd"

  Pieters Timmers zwom de 16e chrono en strandde in de halve finales op de 100m vrij.

  Het missen van de WK-finale op de 100 meter vrije slag is hard aangekomen bij Pieter Timmers. Dat blijkt uit een boodschap die zijn vrouw, Elle De Leeuw, op Instagram postte. Ze steekt haar man wel meteen een hart onder de riem.

  "Schat, we zagen het wat aankomen de voorbije dagen: je zou dit WK niet top zijn. Terwijl we hadden gedacht van wél. En meestal kunnen wij dat tot letterlijk tot op een honderdste van een seconde inschatten. Ik heb je nog nooit zo gezien als daarnet. In tranen. Zonder woorden. Gedesillusioneerd. Triest. Gefrustreerd. (...)"

   

  Het tegenvallende WK zorgt voor vragen. "Nu blijven we in het ongewisse over wat er gebeurd is. En overheersen gedachten als: heb ik me hiervoor te pletter getraind? Heb ik jou en Jutta hiervoor continu achtergelaten dit jaar om ver weg te racen en te trainen? Moet ik hiervoor de begrafenis van meter missen en iedereen in de steek laten? Heb ik hiervoor mijn vrienden alweer niet kunnen zien en neen moeten zeggen tegen al wat leuk is?"

   

  "Er alles aan gedaan, tot in het kleinste detail, om niet ziek te geraken? Gegeten zoals het moet? Mentale rust gecreëerd tot het maximum? Het antwoord is ‘ja’. En net dat maakt van jou zo’n topper. Je gaat geen opoffering uit de weg om te doen waarin je het best bent: racen. (...)"

   

  Elle De Leeuw sluit haar bericht positief af. "Qua trots zijn maakt dat geen millimeter verschil voor me: het is de voorbereiding die telt, en wij als geen ander weten dat je daar geen énkele steek hebt laten vallen. Keihard hebt gewerkt. Niet nog meer kon doen dan je nu al deed. Hopelijk brengt dat wat berusting. Ik ben trots op je. Maar ik begrijp en deel je verdriet. Op naar nog een jaar het allerbeste team proberen vormen. Ik beloof je dat ik mee blijf strijden en zelf alles zal geven wat ik heb."