Roompot stopt als sponsor van onder meer De Bie en Steels

  " "

  Roompot fuseerde eind vorig jaar met Veranda's Willems-Crelan.

  Roompot stopt na dit seizoen met de sponsoring van de Nederlandse wielerploeg Roompot-Charles. Het management van het procontinentale team betreurt de beslissing en moet op zoek naar een nieuwe sponsor.

  Roompot Vakanties werd in 2014 sponsor van de Nederlandse wielerploeg Orange Cycling, een initiatief van oud-wielrenners Michael Boogerd, Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. De ploeg fuseerde eind vorig jaar met de Belgische formatie Veranda's Willems-Crelan en ging verder als Roompot-Charles.

   

  Het management van het wielerteam - met onder meer ex-renner Nick Nuyens - betreurt de keuze van Roompot, maar zegt de sponsor in de eerste plaats erkentelijk te zijn voor de jarenlange steun en het vertrouwen in het project.

   

  Het team zet nu alles in op de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor, die noodzakelijk is voor het voortbestaan van het team waarvoor onder meer de Nederlanders Lars Boom en Pieter Weening en Belgen Sean De Bie, Matthias De Witte, Senne Leysen, Arjen Livyns, Stijn Steels en Michael Van Staeyen rijden.