D'hoore heeft nood aan rust na nieuwe breuk: "Vooral mentaal zwaar"

  D'hoore (archieffoto) kwam ten val in de BeNe Ladies Tour.

  Jolien D'hoore heeft niet alleen letterlijk een zware klap gekregen bij haar valpartij in de BeNe Ladies Tour. Ze brak daarbij haar linkerelleboog, maar ook mentaal is ze enorm aangeslagen. "Ik moet mijn fiets even aan de kant zetten en dit allemaal een plaats geven", schrijft ze.

  D'hoore was een van de grootste slachtoffers van een zware valpartij in de slotkilometers van de eerste rit in de BeNe Ladies Tour. Het verdict was niet mals: een gebroken elleboog. Na twee dagen radiostilte heeft de renster van Boels-Dolmans nu een update gegeven over haar gezondheid.

   

  "Ik ben ondertussen al geopereerd", schrijft ze op Twitter. "Sorry voor de laattijdige update maar ik moest het eerst laten bezinken. Nu kijk ik tegen een lange revalidatie aan van 6 tot 8 weken. Maar eerst moet ik dit allemaal een plaats geven. Ik moet mijn hoofd vrij maken en mijn fiets aan de kant zetten."

   

  "Dit is niet alleen fysiek een tegenslag, maar zelfs nog veel meer mentaal. Dit is mijn tweede breuk in 5 maanden tijd en ik moet zo opnieuw een kruis maken over mijn grote doelen. Ik kan niet uitleggen hoe kapot ik hier van ben, maar het leven gaat door..."

   

  Het zal voorlopig een van de laatste berichten zijn die D'hoore op Twitter zet. "Ik ga een tijdje offline. Ik moet tijd doorbrengen met familie en vrienden. Bedankt voor alle berichten."

  Metaal in de elleboog van Jolien D'hoore

  Andere renners steken haar een hart onder de riem