D'hoore breekt elleboog in 1e etappe BeNe Ladies Tour, Siggaard wint

  Christina Malling Siggaard (archieffoto) won de sprint.

  Christina Malling Siggaard (archieffoto) won de sprint.

  Pech voor Jolien D'hoore in de 1e rit in lijn in de BeNe Ladies Tour: onze landgenote heeft bij een valpartij haar elleboog gebroken. De etappezege was voor Christina Malling Siggaard, Amy Pieters is de nieuwe leidster.

  De eerste rit voerde het peloton van Essen naar Roosendaal in Nederland, waar gespurt werd om de dagzege. Een valpartij in de slotkilometer dunde het peloton wel flink uit. Jolien D'hoore was een van de voornaamste slachtoffers en liep bij de val een ellleboogbreuk op. Eerder dit jaar brak ze ook al haar sleutelbeen.

   

  In de sprint toonde Christina Malling Siggaard zich de snelste. De 25-jarige Deense klopte Claudia Koster en Letizia Paternoster. Kelly Druyts was de eerste Belgische op de 5e plaats.

   

  De Nederlandse Amy Pieters neemt dankzij de bonificatieseconden onderweg de blauwe leiderstrui over van de Duitse Lisa Klein, die nu op één seconde volgt in het algemeen klassement.

   

  Zaterdag staat er een tweeluik op het programma. Eerst is er een korte rit in lijn tussen het Nederlandse Sluis en aankomst na 89,9 kilometer in het Belgische Watervliet. In de late namiddag staat er in Watervliet nog een individuele tijdrit over 14,5 kilometer op het programma. De BeNe Ladies Tour wordt zondag afgesloten met een 112,2 kilometer lange rit met start en aankomst in Zelzate.