• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  FOTO: Eden Hazard debuteert voor Real met nederlaag tegen Bayern

  " "

  Eden Hazard speelde de eerste helft tegen Bayern in Houston.

  Eden Hazard heeft afgelopen nacht zijn eerste wedstrijd voor Real Madrid gespeeld. De Rode Duivel ging in Houston, in de VS, met 3-1 onderuit tegen Bayern München in de International Champions Cup. Hazard speelde net als Thibaut Courtois de eerste helft. 

  Bekijk een wedstrijdverslag

  Eden Hazard, die deze zomer zijn droomtransfer van Chelsea naar Real maakte voor 100 miljoen euro, kreeg van Zinédine Zidane een stek in de basisploeg. En die leek al heel hard op een type-elftal vol mooie namen: Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal, Modric, Kroos, Isco, Benzema en Asensio. Hazard stond links vooraan.

   

  De aanvoerder van België speelde met het nummer 50, maar dat is niet zijn officiële nummer voor komend seizoen. Dat is nog niet afgeklopt.

   

  Voor 60.413 toeschouwers liep Bayern 3-0 uit met doelpunten van Tolisso (15'), Lewandowski (67') en Gnabry (69'). In een onderhoudende eerste helft met kansen heen en weer liet Hazard de bal goed rondgaan. In de 39e minuut kreeg hij een kans op de gelijkmaker, maar hij besloot op doelman Neuer. 

   

  Bij de rust verving Zidane zijn hele elftal. Rodrygo, die ook zijn eerste match voor Real speelde, maakte 10 minuten voor het einde de eerredder met een geweldige vrije trap (beelden hieronder). Kort daarvoor dwong die Rodrygo Bayern-keeper Ulreich, die Neuer was komen vervangen, tot een ingreep die rood opleverde.

   

  Dinsdag spelen Eden Hazard en maats in Landover (Maryland) tegen Arsenal.

  Beelden van Hazard:

  De goal van Rodrygo is een beauty:

  James Harden was een aandachtig toeschouwer

  De NBA-vedette bezocht nadien de kleedkamer van Real

  De opstelling van Bayern: