Steels: "Niemand ziet Van Aert nog als "een crosserke""

  Wout van Aert

  Wout van Aert maakte gisteren ook indruk op de concurrentie.

  Wout van Aert was gisteren de boeman voor Elia Viviani en Deceuninck-Quick Step. Toch kan ploegleider Tom Steels, zelf ex-topsprinter, bewondering opbrengen voor Van Aert. "Ik twijfel er niet aan dat hij in de toekomst voor groen kan gaan."

  "We waren uiteraard ontgoocheld dat Elia 2e is geworden, maar ik heb toch ook genoten van de zege van Van Aert", zegt Tom Steels. "Sterk hoe hij de sprint aanging en Elia kon afhouden, die toch ook goed bezig is."

   

  "Elia vertelde dat hij er eigenlijk voorbij was, maar dat Van Aert nog terugkwam. Het was een gevecht man tegen man."

   

  "Het is ook straf dat hij als crosser niet de bagage heeft van een gewone wegwielrenner, maar in zijn eerste Tour meteen een massasprint wint. Hij heeft nu dus al het inzicht om zich te plaatsen in een massasprint, wat niet evident is. Het betekent ook dat hij overschot heeft om zijn fouten te corrigeren."

   

  "De prestaties in de Dauphiné zullen hem ook een enorme boost gegeven hebben. Zolang je niet wint, blijf je met twijfels zitten. Ik denk dat die twijfels nu wel weg zullen zijn."

   

  "Niemand in het peloton ziet Van Aert nog als "een crosserke". Hij is een volwaardige wegrenner, met heel wat kwaliteiten. Ook in de klassiekers wordt hij een heel straffe tegenstander. De wielersport leeft van dat soort duels."

  "Ik twijfel er niet aan dat hij ook voor groen kan gaan"

  Wout van Aert wordt door sommigen vergeleken met Tom Boonen, iets waar Tom Steels wel kan inkomen. "Hij is ook een machtssprinter, die in de klassiekers zijn mannetje kan staan. Op vlakke aankomsten zullen rassprinters als Groenewegen nog wel sneller zijn, maar in de Tour is na een aantal dagen wedstrijd ook de frisheid belangrijk. Dan kan Van Aert iedereen aan."

   

  Dat betekent dat Van Aert in de toekomst ook voor groen zou kunnen strijden. "Ik twijfel daar niet aan, vooral omdat hij, net als Sagan en Matthews, de lastige parcoursen kan overleven."