• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Laurens ten Dam stopt straks: "17 jaar prof, dat had ik nooit gedacht"

  Na het seizoen hangt Laurens ten Dam zijn fiets aan de haak.

  Na het seizoen hangt Laurens ten Dam zijn fiets aan de haak.

  Laurens ten Dam is bezig aan zijn laatste seizoen als profwielrenner. De 38-jarige Nederlander van CCC Team heeft dat bekendgemaakt in zijn eigen podcast.

  "Ik zal altijd blijven fietsen, maar ik weet niet of je dat wielrennen mag noemen", zegt Laurens ten Dam. "Maar ik stop als prof. In november word ik 39 en dan ben ik 17 jaar profrenner geweest. Dat had ik van tevoren niet gedacht."

   

  Ten Dam begon in 2002 bij de opleidingsploeg van Rabobank en reed later voor Bankgiroloterij, Shimano-Memory Corp, Unibet.com, Rabobank, Belkin, Lotto-Jumbo, Giant-Alpecin en Sunweb. Vorig jaar stapte hij over naar het CCC Team van Greg Van Avermaet.

   

   Vorige week donderdag kwam Ten Dam tijdens de Ronde van Oostenrijk nog hard ten val. "Ik ben blij dat ik dit jaar nog wel wat koersjes kan en mag rijden. Want zoals ik daar onder die vangrails lag, had ik het niet willen eindigen", aldus Ten Dam, die verwacht dat de Ronde van Lombardije in oktober zijn laatste koers wordt.