• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vlap over Vanaken (bis): "Hij is een heel goeie speler"

  Michel Vlap lacht wanneer hij een nieuwe vraag krijgt over Hans Vanaken.

  Bij zijn voorstelling als nieuwe Anderlecht-speler zakte Michel Vlap door het ijs toen hem gevraagd werd of hij Hans Vanaken kent. Intussen heeft de goedlachse Nederlander zijn huiswerk gemaakt en weet hij meer te vertellen.

  Michel Vlap kreeg op de sociale media van Anderlecht een aantal vragen voorgelegd van paars-witte fans.

   

  Zo moest Vlap onder meer uitleggen wat het grote verschil is tussen de Nederlandse en Belgische competitie. 

   

  'In Nederland zouden ze wat meer open voetbal spelen, terwijl het er in België wat tactischer aan toe zou gaan", zegt Vlap.

   

  "Maar dat zien we nog wel. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk prijzen te pakken met Anderlecht. Laten we beginnen met dit seizoen de titel te pakken."

   

  "Of ik druk voel? Ik heb er eigenlijk heel veel zin in om het goed te doen. Ik hoop en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we het beter gaan doen."

   

  "Wat weet je intussen over Hans Vanaken?", was de laatste vraag. Vlap: "Hahaha, dat ik een aardige blunder gemaakt heb. Ik kende zijn naam, maar dacht dat het een heel goeie ex-voetballer was."

   

  "Maar blijkbaar is hij nog zeer actief. Hij heeft mooie prijzen gepakt met zijn club en voor zichzelf. Ik denk dat hij een heel goeie speler is en dat ik hem in de competitie nog wel zal zien. Daar heb ik zeker zin in."

  Vlap over Vanaken (bis):