• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De vos verliest zijn streken niet: Fellaini geschorst na elleboogstoot

  Het is de eerste keer, sinds zijn overstap naar de Chinese competitie, dat Fellaini met rood van het veld werd gestuurd.

  Marouane Fellaini zal drie speeldagen niet mogen uitkomen voor zijn ploeg Shandong Luneng. De Chinese voetbalbond (CFA) legde de ex-Rode Duivel een schorsing op voor een elleboogstoot die Fellaini uitdeelde.

  De feiten vonden twee weken geleden plaats tijdens het competitieduel bij Tianjin Teda (2-1). De middenvelder werd elf minuten voor tijd uitgesloten na een tussenkomst van de VAR. Die kon op beelden duidelijk zien hoe Fellaini in de zestien zijn rechtstreekse tegenstander een vrijwillige elleboogstoot gaf.

   

  Fellaini kreeg ook een boete van 30.000 Chinese renminbi (omgerekend 3.870 euro). Het was zijn eerste rode kaart in China.