• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Derby County stelt Phillip Cocu aan als vervanger van Frank Lampard

  Derby County wordt voor Cocu zijn derde klus als hoofdtrainer.

  De Engelse tweedeklasser Derby County is sinds het vertrek van Frank Lampard niet bij de pakken blijven zitten. Met Phillip Cocu werd er snel een vervanger gevonden voor de naar Chelsea vertrokken coach.

  Cocu, 48 jaar, tekende in Derby een contract voor vier jaar. Samen met een nieuwe coaching staf trekt het team voor tien dagen naar Florida voor een trainingskamp. Daar zal de Nederlander zijn eerste twee oefenduels coachen voor zijn nieuwe werkgever.

   

  "Ik ben erg vereerd dat Derby County mijn nieuwe club wordt", was Cocu in een eerste reactie erg blij. "Ik kan niet wachten het team en de fans ontmoeten en dit avontuur samen te starten."

   

  Na zijn spelerscarrière werkte Cocu zich snel op als T1. Zo gidste hij PSV Eindhoven naar drie titels in de Eredivisie. Het leverde hem een transfer op naar Fenerbahce, maar in Turkije boekte hij geen successen. Sindsdien zit hij zonder werk. Hij werd een tijdlang getipt als de nieuwe coach van Anderlecht.

   

  Derby County beëindigde de Championship vorig seizoen als zesde en bereikte zo de play-offs voor promotie. Daarin werd eerst Leeds United uitgeschakeld, maar vervolgens verloren van Aston Villa dat zo promoveerde naar de Premier League.