• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wiebes sprint oppermachtig naar Nederlandse titel voor Vos en Pieters

  Lorena Wiebes heeft de Nederlandse titel wielrennen veroverd bij de vrouwen. Ze was de sterkste in een sprint met een klein groepje favorieten. Marianne Vos werd tweede, Amy Pieters derde. Het is voor de 20-jarige sprintster haar eerste nationale titel.

  Op de lokale rondjes in Ede reed er een kopgroep met 8 rensters een hele tijd voor het peloton uit. Daarbij zaten enkele grote namen als titelverdedigster Chantal Blaak en Ellen van Dijk. Maar op iets meer dan 10 kilometer van het einde kregen ze toch weer het gezelschap van een deel van het peloton.

   

  Brand probeerde te verrassen met een late uitval en dat leek ook te lukken, maar in de laatste kilometer was ook haar verhaal uit. Een klein groepje kon sprinten voor de titel. Wiebes haalde het duidelijk voor Vos en Pieters.

  Bekijk de sprint:

  Top 10:

  1. Lorena Wiebes - in 2u57'37"
  2. Marianne Vos - op 1"
  3. Amy Pieters - z.t.
  4. Annemiek van Vleuten - 3"
  5. Ellen van Dijk - z.t.
  6. Nancy van der Burg - 6"
  7. Floortje Mackaij - z.t.
  8. Yara Kastelijn - 13" 
  9. Lonneke Uneken - 26"
  10. Lucinda Brand - 33"