• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Indrukwekkende Van Aert: "Nu pak ik toch mijn jaarlijkse driekleur"

  Er stond geen maat op Wout van Aert.

  Wout van Aert heeft op het BK tijdrijden de puntjes op de i gezet. Van Aert beschikte aan de kust over zijn benen uit de Dauphiné en stormde op de Belgische kampioenentrui af. "Alle druk is nu weg, want ik heb mijn trui binnen."

  "Straf", reageerde Wout van Aert, die op een innige knuffel en kus werd getrakteerd door zijn partner. "Ik heb nu alles wat ik nodig heb om top te presteren: goeie benen, topmateriaal en topbegeleiding."

   

  "Mijn trainer zat in de wagen en coachte me goed. Hij zei dat ik op kop lag, maar dat het een secondespel was. Ik had altijd schrik, want het stelde me nooit echt gerust. Ik dacht dat het op seconden zou aankomen."

   

  Van Aert klopt klinkende namen. "Dit is magnifiek. De laatste weken begon het BK te leven. Als je dan wint, is dat mooier dan enkele jaren geleden, toen er niemand om kraaide. Nu heeft deze trui veel waarde."

   

  Wat betekent dit voor het BK op de weg van zondag en de Tour? "Alle druk is nu weg. Ik heb mijn trui binnen. In januari heb ik er in het veld eentje met pijn in het hart laten schieten. Vandaag pak ik toch mijn jaarlijkse driekleur. Dit doet enorm veel deugd."

  Een omhelzing van partner Sarah: