• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Breakdance maakt zijn olympisch debuut op de Spelen van Parijs in 2024

  Breakdance is een acrobatische danssport.

  Breakdance is een acrobatische danssport.

  Het Internationaal Olympisch Comité heeft dinsdag unaniem voor de toevoeging van vier nieuwe sporten gestemd op het programma van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De nieuwe disciplines zijn breakdance, muurklimmen, skateboarden en surfen.

  De toevoeging van de 4 sporten, waarvan er al 3 op het programma van de Olympische Spelen in Tokio staan, zijn nog afhankelijk van een ultiem onderzoek van de uitvoerende commissie in december 2020. De IOC kan de 4 sporten in theorie dus nog steeds schrappen.

   

  De stemming van vandaag was geen verrassing, aangezien de leden van de vergadering eerder in maart al een voorstel van de uitvoerende commissie goedkeurden.

   

  Het klimmen, het skateboarden en het surfen zullen al beoefend worden in Tokio. Het breakdancen, dat nog niet op het programma in Tokio zal staan, was tot nu toe enkel te bewonderen op de Olympische Jeugdzomerspelen in Buenos Aires in oktober vorig jaar.