• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vettel vangt bot in beroep, Hamilton blijft winnaar Grote Prijs van Canada

  Vettel stond als een donderwolk op het podium van Montréal.

  Vettel stond als een donderwolk op het podium van Montréal.

  De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) is tevergeefs in beroep gegaan tegen de tijdstraf van 5 seconden die hij tijdens de Grote Prijs van Canada kreeg opgelegd. Autosportfederatie FIA oordeelde dat de Brit Lewis Hamilton (Mercedes) de winnaar van de race blijft.

  2 weken geleden reed Vettel van start tot finish aan de leiding op het circuit van Montreal, met Hamilton vlak achter hem. Toen Vettel zich verkeek in een bocht en een stuk door het gras naast de baan moest, hinderde hij Hamilton toen hij terug op de baan kwam.

   

  De raceleiding legde Vettel 5 strafseconden op, wat betekende dat de Duitser na afloop van de 1e naar de 2e plaats werd teruggezet.

   

  Vettel voelde zich bestolen en Ferrari wilde meteen een klacht indienen, maar de regels van de Formule 1 staan geen beroep toe tegen een straf uitgedeeld tijdens de race.

   

  De renstal mocht wel gebruik maken van een artikel uit de internationale sportcode om de straf aan te vechten. Ferrari moest daarvoor wel bewijs aanleveren dat tijdens de race niet bekend was. De renstal beweerde dat Vettel nooit de bedoeling had om Hamilton te hinderen. De FIA vond dat argument niet sterk genoeg om de tijdstraf weg te strepen.