• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Strijdvaardige Walem: "Jonge Duivels willen zich tonen en kwalificeren"

  De Belgische beloften werken morgen tegen Italië hun laatste groepsmatch af op het EK U21. De voorbije wedstrijden draaiden telkens uit op een nederlaag. "Mijn spelers beseffen dat ze het kunnen, dat is heel positief", blikt Johan Walem vooruit.

  Walem: "Voetballen zoals Italië: met glimlach en zin"

  Van de 2 nederlagen onthoudt coach Johan Walem vooral de positieve dingen. 

  "Ik ben tevreden over het eerste halfuur tegen Polen", zegt Walem. "En tegen Spanje was ik tevreden over onze mentaliteit en tactiek."

   

  Na het verlies tegen Spanje heeft Walem zijn spelers alert gehouden. "Dat moet", zegt hij. "Ik wil ze laten voetballen met de glimlach en met veel zin, net zoals de Italianen dat morgen zullen doen. Mijn spelers beseffen dat ze het kunnen. Dat is heel positief."

   

  Met welke ambitie snijden de Belgische beloften morgen de match aan tegen gastland Italië? "We willen ons tonen en ons kwalificeren voor de volgende ronde. Spelers die die ambitie niet hebben, komen niet meer in de kleedkamer."

   

  De wedstrijd morgenavond vindt plaats om 21u. "Dat is wel heel laat. Maar we moeten er sowieso iets moois proberen van te maken", besluit Walem, die ook vertelde dat Amuzu heel twijfelachtig is.

  Schrijvers: "Bereiden match voor alsof het een finale is"

  "Tegen Italië willen we vooral de eer hoog houden", zegt Siebe Schrijvers. "We willen hier niet vertrekken zonder punten. We bereiden de match voor alsof het een finale is, net zoals de voorbije 2 matchen."

   

  De jonge Belgen hadden het wel moeilijk na de 2e nederlaag. "We zijn allemaal heel competitief. Dan is het pijnlijk, als ons toernooi na 2 speeldagen zo goed als gedaan is."

   

  "Maar we hebben niet met een beschuldigende vinger naar iemand gewezen. We zijn hier als groep en we hebben als groep de voorbije 2 wedstrijden verloren."

   

  "Morgen zal het gelukkig wat minder warm zijn om te spelen, omdat we om 21u spelen. Tegen Spanje hadden we gelukkig drinkpauzes, morgen zal dat misschien minder nodig zijn."