Ga naar de inhoud

VIDEO: Val kan Groenewegen niet van de zege houden in ZLM Tour

 do 20 juni 2019 15:53
Groenewegen stapelt de zeges op dit seizoen.

Dylan Groenewegen heeft op indrukwekkende wijze de eerste etappe in de ZLM Tour (2.1) gewonnen. De Nederlandse topsprinter kwam ten val in de laatste 15 kilometer, maar won toch nog de sprint met sprekend gemak.

De eerste rit in lijn, met start in Bredene en biljartvlakke finale, kondigde zich vooraf aan als een uitgelezen kans voor de snelle mannen. Vier vluchters probeerden die massasprint te vermijden, maar slaagden niet in hun opzet.

 

Bij Jumbo-Visma was het op 13km van het einde plots alle hens aan dek. Kopman Dylan Groenewegen kwam onzacht in aanraking met het Nederlandse asfalt en was op achtervolgen aangewezen. 

 

De snelste man ter wereld kwam op tijd aansluiten, maar kon door de chaos niet rekenen op een lead-out uit het boekje. De gele mannen kregen de trein net op tijd op de rails, waarna Groenewegen het gemakkelijk afmaakte in Heinkenszand. Jos van Emden, de winnaar van de proloog, blijft leider.

De aankomst van de rit:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Samenvatting rit 1 en reactie Groenewegen:

Uitslag rit 1:
1. Dylan Groenewegen (Ned) 198km in 4u21'48"
2. Emils Liepins (Let) allen z.t.
3. Caleb Ewan (Aus)  
4.  Jens Debusschere  
5. Boris Vallée  
Tussenstand na rit 1:
1. Jos van Emden (Ned) in 4u28'31"
2. Mike Teunissen (Ned) +2"
3. Tony Martin (Dui) +2"
4. Alex Dowsett (GBr) +4"
5. Max Walscheid (Dui) +6"