• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Witte: "Nog nooit zo intens gewerkt aan voorbereiding op nieuwe seizoen"

  Ivan De Witte wil met AA Gent meedoen aan de top.

  Ivan De Witte wil met AA Gent meedoen aan de top.

  Ivan De Witte wil met AA Gent de fans weer verwennen. "We hebben ongelooflijk veel ambitie", zegt de Gent-voorzitter. "Ik denk dat AA Gent nog altijd tot de top behoort en zal blijven behoren."

  De Witte: "Het heeft me weken gekost om verloren bekerfinale te boven te komen"

  AA Gent wil vorig seizoen zo snel mogelijk vergeten. Het kroop met een slakkengangetje door Play-off I en verloor de bekerfinale tegen KV Mechelen.

   

  "Ik ben heel blij dat dat seizoen achter ons ligt", zegt voorzitter Ivan De Witte in een gesprek met Sporza. "Het was een heel hobbelig parcours, een seizoen met hoogtes en laagtes. Het verlies in de bekerfinale heeft er hard ingehakt. Het heeft me een aantal weken gekost om dat te boven te komen."

   

  "Maar sinds enkele weken denk ik weer heel ambitieus en energiek aan het nieuwe seizoen. We zijn begonnen aan de transfers. En ik denk dat we nog nooit zo intens gewerkt hebben aan de voorbereiding op een nieuw seizoen, omdat we er ons van bewust zijn dat we zo'n seizoen als vorig jaar niet opnieuw willen meemaken."

   

  De Witte vindt ook dat AA Gent uit zijn ivoren toren moet komen. "Ik vind dat we echt inspanningen moeten doen om dichter bij onze supporters te komen. Dat besef is heel diep doorgedrongen. Met allerlei initiatieven willen we de communicatie met de fans verbeteren."

  "We hebben ongelooflijk veel ambitie"

  De Witte spreekt de doelstellingen uit van AA Gent voor het nieuwe seizoen. "We willen in de eerste plaats Play-off I halen en mikken op de top 3. We zouden ook heel graag revanche nemen voor de verloren bekerfinale. Vorig seizoen hadden we wel een gunstig parcours in de beker en sneuvelden Anderlecht en Club Brugge al snel."

   

  "We hebben ongelooflijk veel ambitie. Gezonde ambitie. Er is heel veel dynamiek aanwezig, die we willen overbrengen naar onze spelersgroep en supporters."

   

  AA Gent kan dankzij een uitspraak van het BAS ook nog Europa induiken. "Het is een heel delicate zaak. Ik wens KV Mechelen het allerbeste toe. Maar als het BAS het zo uitspreekt, dan zullen we ons daar heel gemakkelijk bij neerleggen."

   

  "Als we een Europees ticket in de schoot geworpen krijgen, komt dat onze financiën en reputatie ten goede. We zullen onze ploeg dan zo construeren dat we alle kansen hebben om  de kwalificatierondes te overleven."

   

  "Ik denk dat AA Gent nog altijd tot de top behoort en zal blijven behoren. Net als Racing Genk zijn we een community-club. En we treden in competitie met clubs die behoren tot een eigendomssituatie. Wij doen het met eigen middelen en dat zullen we nog lang kunnen doen. Maar daarvoor moeten wij een heel voorzichtige koers varen."

  "Thorup heeft een fantastische persoonlijkheid"

  Het was ook lange tijd niet zeker dat Jess Thorup zijn functie als coach zou behouden bij AA Gent. "De club en de trainer hebben lange tijd samengezeten en we hebben gezegd dat we samen zouden voortdoen", zegt De Witte.

   

  "Thorup heeft de Belgische competitie vorig seizoen leren kennen. Als we van trainer veranderd hadden, gooien we een schat aan informatie weg. Thorup heeft een fantastische persoonlijkheid en ligt heel goed in de groep."


  "Thorup is een echte voetbalman, die ons dit jaar kan blijven helpen. We hebben ervoor gekozen om samen het seizoen voor te bereiden. Alle transfers die we op het oog hebben, hebben we samen besproken."