Evenepoel na eindwinst: "Ik had kippenvel toen ik over de streep reed"

  Evenepoel kwam al lachend over de streep.

  Evenepoel kwam al lachend over de streep.

  Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) heeft op zijn 19e zijn allereerste eindzege bij de profs te pakken. "Er moet niet meer aan getwijfeld worden dat ik dit niveau aankan", zegt de winnaar van de Baloise Belgium Tour.

  Na enkele fantastische dagen eindigde de Ronde van België met een val voor Evenepoel, maar dat kon hem niet veel deren. "Enkele schaafwonden horen bij onze job, hé. Ik denk dat ze aan de linkerkant harder gevallen zijn, dus hopelijk is alles in orde met die jongens."

   

  Toen Evenepoel enkele ogenblikken later solo over de streep bolde, reageerde het publiek laaiend enthousiast. "Ik was er zelf ook door verwonderd en had zelfs wat kippenvel. Het was echt mooi. Pas op het podium zal ik beseffen wat ik hier gepresteerd heb", vertelt Evenepoel.

   

  "Ik wist dat het vandaag heel moeilijk ging zijn om de trui nog te verliezen. We zijn met de ploeg nooit in de gevarenzone beland en zaten heel de tijd goed vooraan. Jammer genoeg had Fabio Jakobsen een mindere dag, maar dat kan iedereen overkomen. Eindwinst was het belangrijkste en het zal een week zijn die mij nog lang zal bijblijven."

   

  "Ik vind het wel knap dat ik nu al de strijd kan aangaan met Wellens en Campenaerts. Dat zijn toch mannen die op wereldniveau fietsen, dus ik denk dat er niet meer aan getwijfeld moet worden dat ik dit niveau aankan", besluit Evenepoel. 

  Bekijk hier de volledige reactie van Evenepoel