Simons blijft bij Club Brugge en wordt coach van de U16: "Cruciale rol"

  Timmy Simons was vorig seizoen één van de assistenten van Ivan Leko.

  Club Brugge heeft zijn volledige sportieve structuur voor volgend seizoen voorgesteld. Timmy Simons wordt geen assistent-trainer van Philippe Clement, hij krijgt de leiding over de U16 van blauw-zwart. "Dit is een belangrijke stap in mijn ontwikkeling als coach", zegt hij.

  Smolders wordt assistent-trainer van de U18

  Timmy Simons werd in verband gebracht met Lommel om er hoofdtrainer te worden, maar blijft gewoon bij Club Brugge. Hij verdwijnt uit de technische staf van het eerste team en wordt coach van de U16 van blauw-zwart.

   

  "Met de nieuwe functie van Timmy investeren we in de verdere uitbouw van onze jeugdacademie", zegt hoofdtrainer Philippe Clement. "Als hoofdtrainer van de U16 zal hij een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van jonge spelers en als verbindingsman met de A-kern."

   

  "Zijn aanstelling is een duidelijk signaal naar het belang van de jeugd en de uitbouw van de club naar de toekomst toe."

   

  Ook Carl Hoefkens (40) en Tim Smolders (38), net als Simons twee ex-spelers van Club Brugge, krijgen een (nieuwe) functie in de sportieve structuur van Club Brugge. Hoefkens, vorig seizoen coach van de beloften, komt bij de staf van de A-kern en wordt talentcoach, Smolders wordt assistent-trainer van Rik De Mil (37) bij de beloften. 

   

  Daarmee is het team van Philippe Clement helemaal rond. Eerder vandaag kondigde Club Brugge aan dat Jonas Ivens (34) assistent-trainer wordt van Clement. Johan Van Rumst (41) is de tweede assistent van Clement.

  Simons: "Zelf teugels in handen nemen"

  Timmy Simons:  "Het begeleiden van jonge talenten in hun stappen richting profvoetbal is een zeer interessante uitdaging voor mij. Nadat ik vorig seizoen een ondersteunende rol heb kunnen spelen in het eerste elftal, wil ik dit seizoen zelf de teugels in handen nemen, wat belangrijk is in mijn ontwikkeling als coach. Die kans krijg ik nu met de U16 van Club. Bovendien kijk ik er naar uit om bij te dragen aan het ambitieuze plan van Club Brugge betreffende de doorstroming naar het eerste elftal."