• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hazard trakteert in nieuw fandorp aan Boudewijnstadion

  De Belgische fans zijn tweeënhalf uur voor de aftrap al welkom in het nieuwe fandorp.

  De Belgische fans zijn tweeënhalf uur voor de aftrap al welkom in het nieuwe fandorp.

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) pakt uit met een nieuw fandorp voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (8 juni) en Schotland (11 juni). In plaats van aan het Atomium zullen de fans nu in het Koning Boudewijnstadion zelf kunnen verzamelen.

  De bedoeling van de nieuwe locatie is om de supporters nog meer bij de Rode Duivels te betrekken. Als die test in de smaak valt, zal de KBVB deze formule ook in andere thuiswedstrijden voortzetten. 

   

  "Sinds september 2018 zijn de Rode Duivels onafgebroken nummer één van de wereld. Dat neemt niet weg dat onze voetbalsterren een speciale band hebben met hun supporters, zeker na de WK-gekte en de fantastische viering op de Grote Markt in Brussel. Ze willen die band opnieuw aanhalen. Niet alleen tijdens de match, maar ook voor het eerste fluitsignaal. Daarom verwelkomt de KBVB de supporters van de Duivels de komende twee wedstrijden graag al massaal vanaf 18u30 in het stadion", klinkt het bij de KBVB.

   

  "We beseffen dat het Koning Boudewijnstadion helaas niet het meest moderne stadion is, maar een wedstrijd van de Rode Duivels is en blijft speciaal", stelt Manu Leroy, Marketing Director bij de KBVB. "Daarom willen we er alles aan doen om de fans zo goed mogelijk te verwelkomen zodat de sfeer van voor de aftrap goed zit. We zijn blij dat we daarvoor ook op de steun van de superfans van 1895 kunnen rekenen. Dit is een eerste test, we zijn dan ook benieuwd naar de feedback van onze supporters."

  Hazard deelt bier en cola uit:

  Om de fans warm te maken om vroeg naar het stadion af te zakken zal niemand minder dan aanvoerder Eden Hazard de eerste 1.000 aanwezigen trakteren op bier en cola. Hazard zal voor en tijdens de wedstrijd tegen Kazachstan zelf ook in de bloemetjes gezet worden. Zo wordt zijn honderdste cap door de officiële supportersclub van de Duivels gevierd met een tifo.