• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Teleurgestelde Vertonghen: "Met deze regels krijg je 400 penalty's per seizoen"

  Vertonghen na de verloren finale

  Liverpool mocht na een Engelse finale de Beker met de Grote Oren in de lucht steken. De finale had ook een Belgisch tintje. Divock Origi scoorde en was uiteraard dolgelukkig. In het kamp van de verliezers hopen Vertonghen en Alderweireld vooral nog eens zo'n kans te krijgen.

  "Was een heel mooie kans, maar ik hoop hier ooit nog eens te staan"

  Jan Vertonghen reageerde bijzonder teleurgesteld na de verloren finale. "Ik ben heel ontgoocheld. Ik had er mij iets anders bij voorgesteld. We hebben deze match 3 volle weken voorbereid. We hebben elk detail bekeken en alles gedaan om hier in de best mogelijke toestand te komen, maar dan begin je de match met een achterstand en krijg je de wedstrijd die je gezien hebt."

   

  "Liverpool kon achterover leunen, vertrouwen op een sterke verdediging en een goeie counteraanval. Wij hebben goed verdedigd, maar we konden ze niet breken. Ons blok stond er in de verdediging want we wisten wat we konden verwachten met Mané en Salah. Maar dat is een magere troost. We kunnen niet tevreden zijn want we scoren niet. En na de 2-0 was het klaar."

   

  Wat denkt Vertonghen: penalty of niet? “Ik heb dat een tijdje geleden ook al gezegd, met deze regels krijg je 400 penalty’s per seizoen. Alles lijkt penalty. Dat zag je aan de scheidsrechter ook. Misschien fluit hij hem niet eens, maar dan weet hij ook dat de VAR zal kijken en dat hij de strafschop dan toch moet geven. In slowmotion is alles handsbal en alles overtreding. Ik hoop dat de UEFA toch eens zal samenzitten met ex-voetballers, met specialisten, ... Als je een goede penalty kan trappen, ben je topschutter.”

   

  Was dit een unieke kans voor Vertonghen om de Champions League te winnen? "Dit was een hele grote kans, maar ik hoop toch ooit nog eens terug te komen. Ik voel me heel goed en we hebben een super team. Het is heel moeilijk om de finale van de Champions League te bereiken. Liverpool had ook twee kansen nodig. Ik zie nog alle kansen voor ons.”

  Alderweireld: "Natuurlijk heb ik Divock en Simon gefeliciteerd"

  "Enrom teleurgesteld", was ook de eerste reactie van Toby Alderweireld. "Het zal een tijd duren voor dit verwerkt is. Ik had het gevoel dat er veel meer mogelijk was. Zeker aanvallend hadden we Liverpool meer pijn kunnen doen. Het is zuur dat er na twee minuten een in het mandje ligt na een penalty. Maar in de opbouw zat het goed, tot op hun helft. Daar hebben we niet de juiste keuzes gemaakt."

   

  "We weten dat we fysiek sterker zijn en daardoor kwamen er kansjes in de tweede helft. Als je op het juiste moment een doelpunt kunt maken, ga je erop en erover, denk ik. Maar dat is niet gebeurd."

   

  "Het was ook heel warm. Na zo'n lang seizoen in de Premier League, dit was voor mij mijn 65e match dit seizoen, kruipt dat ook wel in de benen. Maar wij hebben alles gegeven. Dat kan je ons niet verwijten."

   

  "Ik heb Simon Mignolet en Divock Origi gefeliciteerd, natuurlijk. Je moet ook een goede verliezer zijn. Maar ik had het liever anders gezien."

   

  "Een unieke kans? We halen elk jaar top 4 in de Premier League, ook al investeert de rest miljoenen. Dus waarom zou dit niet nog eens kunnen. We moeten deze teleurstelling verwerken, maar we moeten dit ook als een stap vooruit zien. Het zal niet makkelijk zijn om dit volgend jaar te doen, maar het kan. Bij een andere club? Ik denk nu alleen aan Tottenham."

  Origi: "Speciaal voor het team, voor de club en voor de stad"

  In het winnende kamp speelde Divock Origi een hoofdrol met zijn doelpunt. "Dat was een ongelooflijk moment, maar we hebben dit allemaal samen gedaan", vertelde hij. "We hebben geknokt want we wisten dat het niet makkelijk zou worden. Dit is speciaal en emotioneel. Nu gaan we genieten en vieren."

   

  "Ik ben blij dat ik mijn rol heb kunnen spelen. Dit is mijn eerste prijs. Ik zal dit moment nooit vergeten. Het is belangrijk voor ons, voor de ploeg, voor de club en voor de stad. De supporters waren ongelooflijk."

   

  Na de match kreeg Origi een hele dikke knuffel van Klopp. "Hij is een passionele en emotionele trainer. En ook een heel goed mens. Hij past perfect bij Liverpool. Hij houdt van voetbal en hij stuwt ons vooruit. Als we moe zijn op het veld, weten we dat er nog wat energie langs de zijlijn staat."