• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Piet den Boer over KV Mechelen: "Doet pijn aan het hart"

  Piet den Boer veroverde in de jaren 80 verschillende prijzen met KV Mechelen.

  Piet den Boer veroverde in de jaren 80 verschillende prijzen met KV Mechelen.

  KV Mechelen-icoon Piet den Boer heeft zich gisterenavond op Radio 1 uitgesproken over de beslissing van de Geschillencommissie om zijn geliefde club te laten degraderen. "Het is een lastige situatie, zeker na de euforie van dit jaar."

  De uitspraak dat KV Mechelen volgend jaar met een zware puntenaftrek aan het seizoen in 1B moet beginnen, is ook bij Piet den Boer hard aangekomen. "Er hing al even een donderwolk boven de club en die wolk is nu losgebarsten. Nu het duidelijk is wat de Geschillencommissie eist, zijn we weer een stap dichter in een situatie die hopelijk snel uitgeklaard wordt", vertelt Den Boer.


  De Nederlandse ex-spits verwacht dat KV Mechelen nu naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal stappen om in beroep te gaan. "Dat we nu naar het BAS gaan, is een procedure die van tevoren al een beetje voorgeschreven was. Vandaag hebben we een klap met de hamer gekregen, maar laten we hopen dat naar het BAS gaan niet hopeloos is."

  Er is een donderwolk boven de club losgebarsten

  Piet den Boer

  Mocht het beroep niets uithalen, dan wordt het door de serieuze puntenaftrek lastig om meteen opnieuw de stap naar 1A te zetten. "Met de euforie van het afgelopen jaar is dit een heel grote streep door de rekening. Het doet pijn aan het hart, want KV Mechelen blijft een mooie club met geweldige supporters", zegt Den Boer.

   

  Ondanks alle heisa die er al weken rond de zaak hing, had Den Boer niet verwacht dat de straf zo zwaar zou zijn. "Ik had geen rekening gehouden met dit scenario, omdat ik het gevoel had dat alles nog bewezen moest worden. Mensen zijn nog altijd onschuldig tot er bewijs gevonden wordt. Een volgende stap is nu om te kijken hoe ver die bewijzen reiken."