• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Emotionele Petrucci boekt allereerste MotoGP-zege voor eigen volk

  " "

  In zijn 8e seizoen in de koninginnenklasse is het eindelijk raak voor de 28-jarige.

  De Italiaan Danilo Petrucci heeft zijn allereerste MotoGP-zege op zak gestoken en hij kon daar geen beter oord voor kiezen: op een Ducati won de 28-jarige thuisrijder na een geweldig gevecht met WK-leider Marc Marquez en Andrea Dovizioso. Achteraf hield hij het niet droog.

  Petrucci is aan zijn achtste seizoen in de koninginnenklasse van de motorsport bezig en was al vaak dicht bij een succes. Vandaag vielen alle puzzelstukjes goed voor hem. Na een geweldige laatste ronde op het legendarische Mugello-circuit hield hij de Spanjaard Marquez en zijn ploeg- en landgenoot Dovizioso achter zich. De top 4 eindigde binnen een halve seconde.

   

  Voor Ducati heeft de zeg ook een speciaal randje: het Italiaanse motormerk scoort een hattrick in de thuis-GP na 2017 en 2018.

  De uitslag en tweets over de race: