• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Saintfiet levert goed werk in Gambia en mag blijven tot 2021

  " "

  Tom Saintfiet miste maar net de kwalificatie voor de Africa Cup (21 juni-19 juli) in Egypte.

  De Belgische globetrotter Tom Saintfiet heeft zijn contract als bondscoach van Gambia met 2 jaar verlengd. De bond van het Afrikaanse land maakte gisteravond de deal tot 2021 bekend.

  Saintfiet was sinds vorige zomer aan de slag in Gambia met een contract van korte duur. Hij slaagde er net niet in om de Africa Cup te halen, van 21 juni tot 19 juli in Egypte, maar zorgde wel voor de beste resultaten in de geschiedenis van het Afrikaanse land.

   

  De bondstop is dan ook tevreden. In tegenstelling tot Ronny Van Geneugden (Malawi) en Sven Vandenbroeck (Zambia), die na het missen van de Africa Cup mochten beschikken, mag Saintfiet zijn werk voortzetten.

  Zijn volgende doel: de kwalificatie voor de Africa Cup 2021. Met in het achterhoofd de Wereldbeker 2022 in Qatar. Tenzij hij alsnog naar de Africa Cup mag. 

   

  Door een administratieve zaak maakt Gambia nog een waterkans op deelname. De Afrikaanse Landenbond (CAF) buigt zich over een niet-speelgerechtigde speler van Togo. Gambia vertrekt morgen alvast op stage naar Marokko om zich klaar te houden. Ze spelen er vrijdag een oefenmatch tegen het Guinee van Paul Put en op 12 juni tegen Marokko.

   

  De 46-jarige Saintfiet coachte al over de hele wereld, vooral landenteams. Hij was onder meer actief in Namibië, Zimbabwe, Ethiopië, Jemen, Malawi, Bangladesh en Trinidad en Tobago. Vorig jaar in april werd hij na een half jaar ontslagen bij Malta.

  De belofte van Paul Put: "Wij zullen beste ambassadeurs van Guinee zijn"

  Paul Put is nog een Belgische coach die werkt voor een Afrikaans land. Hij doet met Guinee mee aan de eindronde van de Africa Cup en belooft "de beste ambassadeur te zijn van Guinee van alle tijden".