• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oproep van gevallen Evenepoel: "Draag je helm, tijdens elke rit"

  Remco Evenepoel met zijn gehavende helm.

  Remco Evenepoel komt vanmiddag gewoon aan de start van de tweede rit in de Ronde van Noorwegen. Na zijn val heeft hij wel een oproep gedaan om tijdens het fietsen altijd een helm te dragen.

  Evenepoel kwam gisteren in de slotkilometer van de eerste etappe hard ten val. Hij geraakte toch nog tot aan de finish en dankte na afloop zijn helm om "zijn leven gered te hebben".

   

  Evenepoel adviseerde fietsers tegelijkertijd om tijdens iedere fietstocht een helm te dragen. Die oproep herhaalde hij vanochtend nog eens in een filmpje.

   

  "Hallo, iedereen. Het gaat goed met mij. Mijn helm is kapot, maar hij heeft zijn dienst meer dan bewezen. Bij deze wil ik iedereen aanraden altijd een helm te dragen. Zelf ben ik klaar voor een nieuwe dag op de fiets", zegt Evenepoel.

   

  De tweede etappe in de Ronde van Noorwegen (2.BC), tussen Kvinesdal en Mandal, is 174 kilometer lang en opnieuw licht heuvelend. Evenepoel staat 93e in het klassement, met 17 seconden achterstand op de Nederlandse leider Cees Bol (Team Sunweb).

  De oproep van Evenepoel: